2014. január 2., csütörtök

SEJTelem / SCALE dance

Body_Dance_Picture_2014
Íme az idei 1 perces filmem a fesztiválra: SEJTelem


(a fotó a felvétel készítésekor készült,
a filmek versenyében szavazni a daazo oldalán egy like-al tudsz, amit a filmemnek adhatsz, vagy személyesen a SzólóDuó Fesztivál szüneteiben a MU Színházban)

A tavalyi filmhez (Csíramantra) egy kis adalék: a filmben szereplő búzát szüleim egy ismerőstől kapták, hogy Luca napján elültessék, és így kikelve szerencsét és gazdagságot hozzon. Egy tál ilyen friss búzafüvet kaptunk Karácsonyra mindannyian, ezt használtam a filmben. Idén ismét kaptunk friss búzafüvet, és apu elmondta, hogy az "újászületés-filmemnek" valódi jelentése lett. Méghozzá azáltal, hogy még egy éve, néhány nappal azután, hogy a búzaszemeket elhozták, meghalt a férfi, aki ajándékozta azokat. Közben szüleim elültették, kikelt, és ahogy már írtam, odaajándékozták nekünk a zsenge növényt. Mi megcsináltuk a filmet. Közben a férfi felesége nem tudott továbbjutni a gyász fájdalmán, amit apunak később említett. Apu erre megmutatta neki a filmet… hogy ahogyan a búzaszemből is új élet lesz, így a férfi is a családjában, unokáiban él tovább. 
Ezt sem gondoltam akkor, amikor készült, hogy ilyen fontossá fog válni. De bízom benne, hogy minden alkotás eléri azt, akinek valójában készül, így betölti valódi rendeltetését.

Nincsenek megjegyzések: