2014. január 22., szerda

ParaDOGMA

Hamarosan…
Már készülünk…
Izgatottan, kíváncsian…










esemény meghívó: FaceBook-on és a Trafó honlapján

2014. január 2., csütörtök

SEJTelem / SCALE dance

Body_Dance_Picture_2014
Íme az idei 1 perces filmem a fesztiválra: SEJTelem


(a fotó a felvétel készítésekor készült,
a filmek versenyében szavazni a daazo oldalán egy like-al tudsz, amit a filmemnek adhatsz, vagy személyesen a SzólóDuó Fesztivál szüneteiben a MU Színházban)

A tavalyi filmhez (Csíramantra) egy kis adalék: a filmben szereplő búzát szüleim egy ismerőstől kapták, hogy Luca napján elültessék, és így kikelve szerencsét és gazdagságot hozzon. Egy tál ilyen friss búzafüvet kaptunk Karácsonyra mindannyian, ezt használtam a filmben. Idén ismét kaptunk friss búzafüvet, és apu elmondta, hogy az "újászületés-filmemnek" valódi jelentése lett. Méghozzá azáltal, hogy még egy éve, néhány nappal azután, hogy a búzaszemeket elhozták, meghalt a férfi, aki ajándékozta azokat. Közben szüleim elültették, kikelt, és ahogy már írtam, odaajándékozták nekünk a zsenge növényt. Mi megcsináltuk a filmet. Közben a férfi felesége nem tudott továbbjutni a gyász fájdalmán, amit apunak később említett. Apu erre megmutatta neki a filmet… hogy ahogyan a búzaszemből is új élet lesz, így a férfi is a családjában, unokáiban él tovább. 
Ezt sem gondoltam akkor, amikor készült, hogy ilyen fontossá fog válni. De bízom benne, hogy minden alkotás eléri azt, akinek valójában készül, így betölti valódi rendeltetését.